free web stats

HANNO

GROEN

DESIGN  &

TECHNIQUE

X

Yamaha kleur & grafiek ontwerp hanno groen

YAMAHA KLEUR & GRAFIEK

 

 

Naast superieure techniek en design zijn kleur en grafiek doorslaggevende factoren voor het succes van motorfietsen. Zij bepalen immers in hoge mate het imago van zowel het product als het merk. Met wijzigingen in kleur en grafiek kun je bovendien op een relatief goedkope manier productdifferentiatie aanbrengen en de motorfietsen visueel up-to-date houden.

 

Om een ontwerp maximale kans van slagen te geven moeten kleur en grafiek naadloos aansluiten bij de doelgroep en de heersende trends. Trends die je als ontwerper ver voor moet zijn omdat het definitieve ontwerp af moet zijn ruim voordat het in de winkel staat. Dit vereist voortdurend onderzoek naar opkomende trends, het nauwgezet volgen van doelgroepen, het bezoeken van internationale vakbeurzen en evenementen op het gebied van mode, sport, lifestyle, interieur et cetera.

 

De hier afgebeelde TZR is een voorbeeld van een van vele ontwerpen die Hanno Groen voor Yamaha maakte. Het is een lichte supersport motorfiets die in Europa vooral wordt verkocht aan jongeren in Mediterrane landen. Daarom is gekozen voor felle warme kleuren en uitbundige grafiek die het sportieve imago versterken.

>

<

>

home

about

contact

© Hanno Groen